Artikler om webdesign og IT som du ikke må gå glip af!

Uncategorized

Ting du skal vide om dit internet

Hver eneste dag benytter samtlige dansker flere timer på internettet både på arbejdet og i privaten. Internettet kan underholde os, løse praktiske ting og give os ny viden. Dog kan internettrafik være en farlig størrelse, hvis ikke man benytter det på den rigtige måde. Hvis du ikke har den store viden om hvad der sker, når du surfer rundt på nettet, så findes der råd for at gøre din internettrafik mere sikker. Læs med her, hvis du ønsker at blive klogere på, hvordan du kan navigere rundt på nettet mere sikkert og kom godt i gang.

Derfor skal du sikre din internettrafik

Med en almindelig internetforbindelse kan du hurtigt dele oplysninger med andre mennesker. 
Gennem din internetforbindelse findes en IP-adresse også kaldt et unikt ID-nummer, der ligger tilgængeligt på din mobiltelefon, tablet og computer. Det har betydning i forhold til at din trafik på nettet kan aflæses af din internetudbyder. Alt din internetaktivitet føres tilbage til dig og adressen bliver gemt, hver eneste gang man besøger en hjemmeside. Det udgangspunkt har indflydelse på, at uvedkommende kan opsnappe informationer om dig, når du navigerer frem og tilbage mellem din enhed og server. Det giver andre mulighed for at bruge ens personlige oplysninger og i værste tilfælde bruge dem på den ene eller andet måde.

Brug dit internet fornuftigt

Det er ikke svært at bruge ens internet fornuftigt, det kræver faktisk kun få ting og de rette informationer. En VPN er et mindre program, som du kan bruge når du skal tilkobles internettet. Med en VPN-adresse slipper du for at bevæge dig usikkert rundt på internettet og kan se på alle de hjemmesider, som dit hjerte begærer. Man kan sikre sig selv anonymitet på nettet, hvis man tilkøber en ExpressVPN, hvor man både komme hurtigere og ikke mindst surfe mere sikkert rundt på nettet. En god hastighed er ofte et vigtigt kriterie, når man tilvælger en VPN ved siden af ens internetforbindelse. Hastighed er ekstra hurtigt ved en ExpressVPN.  Udover at man er mere sikker med en ExpressVPN, så åbner programmet også op for flere muligheder online, hvor man kan se udenlandsk tv gennem sine streamingstjenester. Det er nemt at få installeret en ExpressVPN på både sin computer, mobiltelefon og tablet. Det kan gøres gennem flere enhedsspecifikke apps, hvor man vælger et medlemskab og dernæst er der to steps, som skal overholdes.

En sikker internetadgang giver flere muligheder

Med en sikret internetadgang, kan man med ro i maven gå på sin netbank og lave sit regnskab online uden at være bekymret for besøg af uvedkommende. Der findes mange udbyder af online regnskabsprogrammer alt efter hvor meget fodarbejde, man selv ønsker at lave i den forbindelse. Et regnskabsprogram som har bogføringsforslag og hjælper med at gøre bogføringen mere håndgribelig, er Dinero. Her kan man anvende et gratis regnskabsprogram og spare en masse penge på, at få hjælp af andre til at bogfører ens økonomi. Adgangen til selv at kunne håndtere ens bogføring lettere, gør at det normale led med inddragelse af en revisor kan forbigå. Det er altså et billigere alternativ til en revisor og du er selv involveret i processen, hvor du får fuld kontrol og overblik over alle dine finanser. Det er et utroligt brugervenligt regnskabsprogram, som også kan sende faktura ud til dine kunder. Så kom godt i gang i dag med en mere sikker og anonym internetforbindelse.

Webudvikling, WordPress

WordPress – Det bedste CMS til affiliate-hjemmesider

Sponsoreret indhold

Har du i sinde at starte en affiliate-hjemmeside? I så fald er det oplagt at basere din webside på et CMS. Det gør det nemmere at opsætte, opdatere og strukturere din hjemmeside. Det er på baggrund af dette, at de fleste, der arbejder med affiliate markedsføring baserer deres hjemmesider på et CMS i stedet for blot at opbygge en webside i HTML.

Der findes dog mange CMS’er. Derfor kan det være svært at vælge det rette CMS (Content Management System), men der er dog særligt ét, der skiller sig ud fra mængden og i dag bruges til flere millioner hjemmesider verden over. Det er naturligvis WordPress, der er tale om her. Det er – uden tvivl – det mest populære CMS, du i dag kan finde på nettet.

Hvorfor er WordPress det bedste CMS til en affiliate-hjemmeside?

Hvis du er ny inden for affiliate markedsføring og er i færd med at opsætte din første hjemmeside, så kan det virke svært at finde hoved og hale i de mange CMS’er, teknologier og programmeringssprog. Der er op til flere grunde til, at dit valg bør falde på WordPress i stedet for systemer som f.eks. Joomla eller Drupal – eller tilmed dit helt eget system.

Det handler i høj grad om, at det er ét af de mest brugervenlige systemer på markedet. Det er noget, som alle kan finde ud af, at arbejde med. Der er selvfølgelig stor forskel på, hvor hurtigt, man sætter sig ind i systemet. Hvis du selv har i sinde at stable en affiliate-hjemmeside på benene, uden hjælp fra eksperter, så er WordPress et godt system.

Ydermere, så handler det dog også om, at det er et system, der kan bruges til at opbygge stort set alle typer af websider. Hvad end du har i sinde at skulle lave affiliate markedsføring målrettet kviklån, møbler eller PS4-spil, så kan du bruge WordPress til at strukturere et passende website – og det er tilmed noget, du kan gøre med et gratis tema.

Kom hurtigt og nemt i gang med en WordPress-hjemmeside

Hvis du har i sinde at skulle arbejde med affiliate markedsføring, så har du garanteret et ønske om, at komme hurtigt og nemt i gang. Det er noget, du kan være helt sikker på, at du kan, hvis du vælger at bygge din webside i et system som WP. Som der også er givet udtryk for ovenfor, så kan du oven i købet blot basere din webside på et gratis tema. Få et godt eksempel på et affiliate site med yoga videoer og et om oppustelige spa.

I langt de fleste tilfælde kan det dog bedste betale sig, at du køber et betalt tema. De ser mere professionelle ud og er derfor også med til at få din side til at fremstå mere seriøs og autoritær. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at det fortsat er nemt for dig at komme i gang med din hjemmeside, hvorfor det til hver en til anbefales, at du vælger at gøre brug af WordPress, hvis du har et ønske om at stable en affiliate-hjemmeside på benene.

Semantik, Webudvikling

Begreber til koding af websites

AJAX

AJAX bruges til at gøre websider mere reaktionsdygtige ved at udveksle små mængder af data mellem klienten og serveren, så hele siden ikke skal genindlæses.

Validation (HTML & CSS)

Bruges til at validere om siden er sat korrekt op. (eks. manglende afslutningstags)

CMS

Content Management System

HTML

Hyper Text Markup Language

_Get

PHP-method, som overfører info fra fx. en form, vha. at indsætte det til sidst i URL-adressen. _GET har en begrænsning på ca. 2000 tegn.

_Post

PHP-method, som overfører info fra fx. en form igennem en HTTP-request. Derfor er den overførte information ikke synlig for brugeren. _POST har ingen begrænsning på mængden af data.

Webdesign, Webudvikling

Design begreb til webdesign og webudvikling

White space

White Space (eller negativt rum) i et design er mellemrummet omkring elementer i designet for at hjælpe dem med at skille sig ud eller adskille fra de andre elementer.

Gestalt love

Reglen om nærhed, lighed og lukkethed.

CRAP

Contrast

Repetition

Alignment

Proximity

Moodboard

Et moodboard er en type collage bestående af billeder, tekst og objekter i en sammensætning. De kan være fysiske eller digitale, og de kan være “yderst effektive” præsentationsværktøjer.

Mockup

En mockup er en model af et færdigt produkt til brug ved produktudvikling.

den er ikke nødvendigvis funktionsdygtig, men har den tilstrækkelig funktionalitet i forhold til slutproduktet.

Style tiles

Style tiles er et design der refererer til web-interfaceelementer ved hjælp af skrifttype, farve og stilsamlinger, der leveres sammen med et sitemap, wireframes og andre brugeroplevelsesgenstande.

Vector

Billeder baseret på matematik, og ikke pixels. De kan derfor skaleres uendeligt uden at miste kvalitet. Typisk gemt som .svg

Bitmap

Billeder baseret på pixels. Gemmes som 1, 2, 4, 8, 16, 24, 32 eller 64-bit. Dette betegner hvor mange farver der bruges i billedet.

Motiverende design

Macrosuation: Her er der et overordnet mål med designet. F.eks. at få folk til, at bruge kondom, så de ikke bliver smittet.

Microsuation: Der er ikke et overordnet mål med designe,t f.eks. det et email-program vil have en til.

Man kan sende mails, organisere osv, men det er ikke et decideret MÅL.

Rule of third

Kompositions teknik som skaber spænding energi og interesse.

Det visuelle hierarki

Hierarki i perception:

  1. levende billeder og animationer
  2. farvebilleder
  3. sort/hvid billeder
  4. overskrifter
  5. undertitler, citater, introduktioner
  6. billedtekst
  7. brødtekst